Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Melodifestivalen till Örnsköldsvik – för fjärde gången

Aktuellt-artikel 2017-09-26

Melodifestivalen kommer till Örnsköldsvik för fjärde gången. Lördagen den 24 februari 2018 är det dags för deltävling nummer fyra i Örnsköldsvik och Fjällräven Center.

- Jätteroligt besked, kommenterar Glenn Nordlund, kommunstyrelsens ordförande. Det är förstås med stolthet som jag konstaterar att SVT väljer Örnsköldsvik för fjärde gången, och att Örnsköldsvik fortsätter att stärka sin position som evenemang- och musikstad.

En rad aktiviteter kommer att arrangeras under veckan och besökarna kommer förutom lördagkvällens deltävling också att kunna gå på två genrep.

- Vi räknar med att ungefär 13 000 personer kommer att gå på föreställningarna, säger Lasse Söderlind, näringslivsutvecklare och evenemangsansvarig i kommunen. Festligheterna på stan kommer förstås att innebära ännu fler människor i rörelse. Vi hoppas att Örnsköldsviksborna kommer att välkomna detta lika mycket som de tidigare gångerna Melodifestivalen har gästat oss.

Örnsköldsvik har under senare år etablerat sig starkt som musikstad i och med låtskrivarutbildningarna Musikmakarna och Dreamhill Academy. Academy of Music and Business har också visat intresse för att etablera utbildning här under nästa år. Örnsköldsviks kommun har sedan länge avgiftsfri kulturskola , här finns även flera musikutbildningar vid Mellansels Folkhögskola och ett flertal föreningar och eventföretag som agerar musik- och festivalarrangörer.

Ytterligare information:

Lasse Söderlind, näringslivsutvecklare Örnsköldsviks kommun. 0660-785 90

Aktuelltartikel publicerad av: Charlotte Westberg

2018-01-23

 Kontakta oss

Lasse Söderlind näringslivsutvecklare Örnsköldsviks kommun
0660-785 90